sábado, 5 de julio de 2008

Heart shaped cookies - Galletitas con forma de corazón


Today I´ll give crochet and bobbin lace a break and offer you a simple recipe for these lovely cookies that your children will adore (or in my case, nephew and husband). This recipe is a heavily modified version of another one I had.
Ingredients: 4 tablespoons of baking flour (full) - 4 tablespoons of butter- 3 tablespoons of sugar (full) - 1 egg (sometimes I replace the egg with the juice of an orange and it´s ok too) - some red food coloring (I use about half a teaspoon of BLOCH Vegetable Food Colouring) - icing sugar or whatever you like for decoration. Procedure: Whisk butter and sugar together until you get a creamy substance. Add the egg, the flour, the food colouring and mix well until you have a firm consistency. If necessary, add some more flour. Put the dough in the fridge for half and hour. Then put some flour in the table, extend the dough with a wooden stick and cut the cookies about 3 mm thickwith a heart shaped pastry mold. (I dont know if "mold" is the correct word, if not, please forgive me. I´m sure you understand what I mean anyway) Bake for about 10-15 minutes until ready. Enjoy!

Hoy le doy un respiro al crochet y al encaje de bolillos y les ofrezco una receta fácil para estas adorables galletitas que van a adorar sus niños (o en mi caso, sobrino y marido). Esta receta es una versión muy modificada de otra que tenía. Ingredientes: 4 cucharadas llenas de harina leudante - 4 cucharadas de manteca - 3 cucharadas llenas de azúcar - 1 huevo (a veces lo reemplazo con el jugo de una naranja y queda bien) - un poco de colorante vegetal rojo (yo uso más o menos media cucharadita de té de Colorante Vegetal BLOCH) - lo que les guste para decorar (yo uso granas de colores y azúcar impalpable)
Procedimiento: batir el azúcar con la manteca hasta obtener una sustancia cremosa. Añadir la harina, el huevo y el colorante. Mezclar bien hasta obtener una consistencia firme. Si es necesario añadir un poco más de harina. Poner la masa en la heladera por media hora. Luego poner algo de harina en la mesa y estirar la masa con el palo de amasar. Cortar galletitas de unos 3 mm. de espesor con un cortante de pastas en forma de corazón. Hornear unos 10-15 minutos hasta que estén listas. Y a disfrutar!
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